Waarom een vastgoedfotograaf betalen als je voor het zelfde geld een virtuele rondleiding krijgt?

Een virtual tour, waarbij je via een VR-bril, smartphone of pc virtueel door een pand kan wandelen, is aan een grote opmars bezig. Het wordt meer en meer toegepast waardoor het futuristische “VR” helemaal geen toekomst muziek is, maar steeds meer wordt ingeburgerd. Daarbij is Google Streetvieuw één van de belangrijkste en bekendste producten.

Toch wordt het vaak nog als een futuristisch duur gadget gezien, maar niets is minder waar. De evolutie in 3D-camera’s en software gaat razendsnel. Waardoor VR steeds toepasselijker wordt. Een belangrijke en groeiende toepassing is daarbij een virtuele rondleiding (virtual tour). Hierbij kun je met pc of smartphone door een gebouw wandelen, zonder er echt te zijn. Zo beleef je de omgeving en de ruimtes alsof je er echt in rond wandelt.

Voor vastgoedmakelaars en iedereen die zijn woning, appartement, kamer, winkel of kantoor wil verkopen of verhuren wordt dit een zeer belangrijke toepassing. Want het is een handige manier om op elk moment je droomwoning of hotelkamer uit te kiezen en al eens te verkennen.

Waarom wordt dit dan niet massaal toegepast? Wel, velen hebben schrik voor de kostprijs van deze technologie. Wat vreemd is want even rondneuzen op internet leert dat je al voor 250 euro excl. btw een degelijke virtuele tour krijgt. Als je dan nog even verder neust liggen de prijzen van een vastgoedfotograaf ook rond deze bedragen. Maar dan heb je enkel (mooie) 2D beelden… .

Maak dus de correcte keuze als je je zaak of vastgoed online wil afbeelden. Met een virtuele tour krijg je niet enkel beelden maar een volledige belevenis! En dit voor dezelfde prijs als voor 2D foto’s… . Investeer dus slim en durf mee te springen op de opkomende technologie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: