Wat is een virtuele rondleiding – 360° virtual tour?

Een virtuele rondleiding (virtual tour) is een samenstelling van 360° afbeeldingen die een bepaalde route volgen. Deze route kan zowel buiten als binnen plaatsvinden. Hierdoor kan een gebruiker met smartphone, pc of tablet vanop elke locatie de straat, winkel, hotel, …. virtueel bezoeken. Het meest gekende platform die deze methode gebruikt is Google Streetview.

Handelszaken

Een virtuele rondleiding is dus ideaal om uw zaak online voor te stellen aan potentiële klanten. Hierdoor kunnen ze de sfeer opsnuiven en worden ze gestimuleerd om eens langs te komen. Deze virtuele rondleidingen worden hoofdzakelijk gekoppeld aan Google Streetview. Hierdoor kan iedereen vanuit Google Maps of Google Streetview uw zaak virtueel binnenwandelen.

Vastgoed

Een andere vorm van een virtuele rondleiding is voornamelijk gericht op de vastgoedsector. Daarbij wordt een woning volledig 360° in beeld gebracht. Zo kan een potentiële koper de woning 24/7 vanuit zijn zetel de woning virtueel bezoeken. Met een virtuele rondleiding krijgt de koper een realistischer beeld dan met afzonderlijke 2D afbeeldingen.  Bij dergelijke virtuele rondleidingen wordt vaak een 2D grondplan toegevoegd, zo kan de koper zich nog beter oriënteren.

https://kuula.co/share/7kzbV?fs=1&vr=1&thumbs=1&chromeless=1&logo=0

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: